Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

BASKİ'de görev değişikliği

BASKİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'na bağlı Erdek Şefliğinde görevli İşletme Şefi Mehmet Taşdelen bulunduğu görevden alınarak yerine Oktay Süzen getirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'na bağlı Erdek Şefliğinde görevli İşletme Şefi Mehmet Taşdelen bulunduğu görevden alınarak yerine Oktay Süzen getirildi.
Taşdelen'den boşalan göreve atanan Oktay Süzen 27 Haziran 2014 tarihinde atandığı yeni görevine başlarken, Erdek merkez ve bağlı tüm mahallelerde yaşanan içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için kolları sıvadı.
Su ve Kanalizasyon Bölümünde yapılan değişimle ilgili bilgi almak üzere görüştüğümüz Süzen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'na bağlı Güney Marmara Bölge Müdürlüğü'nün Bandırma'da bulunduğunu hatırlatıp, Erdek, Gönen ve Manyas ilçelerinde şeflik bölümlerinin hizmet verdiğini ifade etti.
Erdek Belediyesi Satın Alma Bölümünde 2009 yılından itibaren çalıştığını belirten Süzen, kendisinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'na bağlı Erdek Şeflik görevine atanmak için ilçe belediyesinden izin istendiğini izin verilmeyince istifa etmek zorunda bırakıldığını açıkladı.
Göreve geldiği gibi ilk etapta personel, ardından araç ve gereçlerle ilgili araştırma başlattığını kaydeden Süzen, halen 58 personelle çalışan bölümde, Erdek merkez ve bağlı mahallelerde tam donanımlı hizmet verebilmenin imkansızlığını dile getirip, önümüzdeki günlerde personel takviyesi yanında araç ve gereç alımlarının yapılacağının müjdesini verdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Güney Marmara Bölge Müdürlüğü Erdek İşletme Şefliği görevine kendisini atayanların güvenenlerini asla boşa çıkarmayacağının altını çizen Süzen, halen 58 personelle hizmet veren şefliğe önümüzdeki günlerde ilaveler yapılabileceğini vurguladı.
Süzen, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
Erdek'te personel ve araç eksikliğimiz var. İlk etapta ihale ile geçici personel alınacak. 6360 Sayılı Kanunla BASKİ Genel Müdürlüğü'ne devredilmiş olan su ve kanalizasyon hizmetleri içerisinde yer alan Erdek İlçesi su ve kanalizasyon şebekesine mevcut fiziki durumu ile ilgili yapılan tespit sonucunda tesislerin büyük bir kısmının kullanılamaz, makine teknik tesisat ve enerji nakli hatlarının acil bakım ve onarım ihtiyacı olduğunu genel müdürlüğümüze bildirdik. Talebimizi değerlendiren BASKİ Genel Müdürlüğü verdiği onayla istediğimiz araçlardan 1 kanal açma makinası, 1 traktör ve römork, 2 pikap, 1 binek kontrol aracı, 2 iş makinası beko-loder ile ek personel alımı için hizmet almanın yapılabileceğinin olurunu aldık. Bu taleplerimiz yerine getirildikten sonra, Erdek merkez olmak üzere tüm mahallelerimizde içme suyu ve kanalizasyon hizmet akışında sorun yaşanmaması için ekiplerimizle birlikte 7/24 çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'na bağlı Güney Marmara Bölge Müdürlüğü Erdek İşletme Şefliği olarak halen Erdek Belediyesi Hizmet binasında çalıştıklarını işaret eden Süzen, Eylül ayında burasını boşaltarak BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçede kendilerine tahsis edilen bir binada hizmet akışının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Oktay Süzen kimdir?
1980 yılında Erdek'te doğdu. Bandırma Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Askerlik görevini ifa ettikten sonra Bursa Çoşkunöz Holding bünyesinde 2006-2009 yılları arasında çalıştı. Erdek Belediye Başkanlığı'na Hüseyin Aysan'ın seçilmesiyle Temmuz 2009'da Erdek Belediye Başkanlığı'nda işe başladı. Belediyenin Satın Alma Bölümünde 5 yıl çalışan Süzen, çalıştığı süre içinde Kamu İhale Mevzuatı ile Mal ve Hizmet Alımlarında hizmet akışının sorunsuz bir şekilde yürütülmesine katkıda bulundu. Süzen, 27 Haziran 2014 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Güney Marmara Bölge Müdürlüğü Erdek İşletme Şefliği görevine atandı. Yeni Erdek Gazetesi olarak Oktay Süzen'e yeni görevinde başarılar dileriz.  
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı